Locate

Conpetition for the Redevelopment of Piazza Sant’Anna

Locate Varesino (Italy)

Competition for the redevelopment of the square, which the church overlooks and around which it is organized the market, has been studied precisely in order to improve the characteristics of beauty and usability of spaces.

We wanted to create a structured and organized space in which is also possible to hold public events and which constitutes the ticket from visit of the town.

The area therefore assumes a very important dimension in relation to surrounding urban landscape.

Quality flooring (granite in different colors, porphyry, self-locking screeds in the marginal parts) compatibly with the need to contain the budget, new services (more space for the market, toilets).

The unified flooring design from large ellipse is organized in a web of longitudinal bands and other orthogonal bands that order the distribution of parking.

The presence of a bar embraced by the square but overlooking the public gardens, enhanced through dehors and outdoor tables complete the overall picture.